FOOD EDITION ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ












Πριν από λίγο καιρό  είχα την τύχη να επισκεφτώ μια από της πιο τουριστικές πόλης της Τουρκίας την Αδριανούπολη. Η Αδριανούπολη είναι μια σχετικά μικρή πόλη ( για τα δεδομένα της Τουρκίας αν σκεφτεί κανείς πως η Κωνσταντινούπολη έχει 15 εκατομμύρια  !! ) που μετρά μόλις 165.000 κατοίκους. Παρόλα αυτά η πόλη κινείται σε έντονους ρυθμούς λόγω του ότι και οι 7 μέρες είναι εργάσιμες αλλά και των 48.000 φοιτητών που σπουδάζουν στην πόλη.
Στην Αδριανούπολη η ζωή είναι πολύ φτηνή κάτι το οποίο μας επέτρεψε να δοκιμάσουμε πολλές γλυκές και αλμυρές γεύσεις της τουρκικής κουζίνας. Φυσικά και δοκιμάσαμε τα κλασικά παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά τα οποία πωλούσαν όχι μόνο στις καφετέριες αλλά και σε κάθε γωνιά της πόλης.


Επίσης φάγαμε το παραδοσιακό τους παγωτό το οποίο σε όλα τα μαγαζιά είναι χειροποίητο και υπάρχει σε αρκετές γεύσεις όπως βανίλια ,σοκολάτα , κεράσι και με ξηρούς καρπούς και το καλύτερο είναι ότι κοστίζει μόνο 20 λεπτά η μπάλα!

Στο ένα από τα δύο πολυκαταστήματα της πόλης πέσαμε πάνω σε ένα πλανόδιο πωλητή ο οποίος έφτιαχνε ένα αρκετά παράξενο γλύκισμα , το οποίο θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με μια μπάλα από χνούδια που η γεύση του θύμιζε πολύ το μαλλί της γριάς.


Εάν λατρεύετε τα λουκούμια τότε πρέπει να επισκεφτείτε μία από τις κλειστές αγορές που βρίσκονται το κέντρο της πόλης



Συνήθως για μεσημεριανό προτιμούσαμε τουρκικό γύρο σε χειροποίητο ψωμάκι με αριάνι


Τέλος δεν θα μπορούσα να μην είχα γευτεί το γνωστό σε όλους μας μαύρο τσάι των Τούρκων το οποίο πίνουν αντί για καφέ ενώ στις καφετέριες το σερβίρουν μαζί  και με ένα γλυκάκι .



EXTRA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ : Στο σούπερ μάρκετ οι τιμές είναι αρκετά οικονομικές ενώ οι περισσότερες μάρκες προϊόντων είναι τουρκικές .
Επίσης εμείς μείναμε στο ξενοδοχείο duvan δίπλα στο εμπορικό κέντρο erasta και 10 λεπτά από το κέντρο με το αυτοκίνητο. Το ξενοδοχείο ήταν πολύ καθαρό , με πλούσιο πρωινό , εξυπηρετικό προσωπικό ενώ διέθετε εστιατόριο στο roof garden το οποίο είχε επίσης πολύ οικονομικές τιμές.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΕ ΣΤΟ INSTAGRAM ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ : linachatz

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις