banana bread





                                             ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ,ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙ



ΥΛΙΚΑ

2 μπανάνες
2 αυγά
20 γρ. Κακάο
150 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου
5 χουρμάδες μουχλιασμένους σε ζεστό νερό
1 1/2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γ. Σόδα
30 γρ. Καρύδια
2 κ. σ. Νερό
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκαλί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά στο μπλέντερ αλέθουμε τις μπανάνες, τα αυγά, τους χουρμάδες, τα καρύδια, το νερό, το ξύσμα και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν(ανακατέψτε τη σόδα με το μπέικιν και 2-3κ.σ. από το αλέυρι ΄και μετά προσθέστε το στο υπόλοιπο μείγμα, έτσι το κέικ μας θα φουσκώσει ομοιόμορφα). Προσθέτουμε το υγρό μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ σε αυτό με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα του κέικ όπου έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-22 λεπτά, πριν το βγάλουμε από το φούρνο ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψουμε.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM: linachatz

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις